A szülés utáni has korrekciós lehetőségei

A hasplasztika előnyei és hátrányai

hasplasztika előnyeiA szülés utáni has korrekciójára szolgáló hasplasztika eredménye azonnal látható, bár a végleges állapothoz és teljes gyógyuláshoz pár hónapra biztosan szükség lesz. A plasztikai beavatkozások már nem járnak olyan kockázatokkal, mint egy-két évtizeddel korábban. Klinikánk szakemberei a műtét során úgy ejtik a bemetszéseket, hogy azok a fehérnemű vonalán helyezkedjenek el, és így láthatatlanok maradjanak akár strandolás alkalmával is. A beavatkozás méretétől függően ülő tevékenység esetén már két héten belül visszatérhetnek pácienseink a munkába. Ez a beavatkozás nem tévesztendő össze a sebészeti zsírleszívással. A szövetek letapadása és a gyógyulás elősegítése érdekében körülbelül egy hónapon keresztül speciális haskötőt kell majd viselni, ám ez kiválóan megbújik a ruha alatt.

Hogy néz ki egy ilyen műtét?

A hasi területek korrekciója altatásban történik, és általában két-három órán keresztül zajlik annak függvényében, mekkora változtatásokra lesz szükség. Az esztétikai sebészet Budapesten, ahol már beavatkozást követő pár napban hasplasztika műtétrészletezett diagnosztikai eredményekkel szolgálnak.  A bemetszés a két csípőcsont összekötésével történik, annak hossza szintén az eltávolítandó bőr nagyságától függ. A striás, megnyúlt bőr eltávolítását követően orvosunk felpreparálja a bőrt és a szöveteket a bordák vonaláig, áthelyezi a köldököt a megfelelő magasságba, és akár a meggyengült hasi izomzatot is megerősíti a feszesebb vonalak érdekében. Amennyiben szükséges, zsírleszívással teszi még tökéletesebbé a végeredményt, majd zárja a sebeket. A haskötő viselése meggátolja a savóképződést, a behelyezett kis drain cső pedig a váladék távozását segíti elő a műtétet követő egy-két napban. Körülbelül egy-másfél hónapig kerülendő a fizikai aktivitás, és a sportra is csak fokozatosan szabad visszatérni.

Segítségével lokálisan is csökkenthető a zsír mennyisége, és hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy természetes úton könnyebben szabaduljon meg a feleslegtől. Jótékony hatással van a narancsbőrre, a bőrfelszín simábbá, fiatalosabbá, feszesebbé válik. A zsírszövetek salakanyag formájában távoznak, mely folyamat elősegíthető nyirokmasszázzsal.

Mit tehetünk a legjobb eredményért?

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nélkülözhetetlen a szervezet öntisztító munkájának elősegítéséhez, rendszeres sportolással pedig szülés utáni hasmég látványosabbá tehetőek az eredmények. Tudjon meg minél többet róla, hogy elkerülje az átveréseket és megtévesztő reklámokat, hirdetéseket. Mindig szakemberhez forduljon, a tudás nem pótolható az olcsó árral és a minőség csökkentésével.

Kinek ajánljuk, esetleg kinek nem?

A combon, hason levő felesleg eltüntetésére kiválóan alkalmas az ultrahangos alakformálás, melyet kifejezetten az ötvenöt évesnél fiatalabbak számára javasolunk. Aki a szülés utáni has problémájával küzd, erősen ajánljuk figyelmébe ezt a lehetőséget, mert kiváló eredményeket lehet elérni.  A súlyfelesleggel szinte kivétel nélkül együtt jár a narancsbőr, amelyre szintén jótékony hatással van a több alkalmas eljárást megkövetelő kezelés.

Szülés utáni has – A hasplasztika segít

A szakemberek többféle beavatkozás alkalmával is bevethetik a kívánt hasplasztika Budapesteneredmények érdekében a zsírleszívást, hiszen segítségével korrigálható a comb, a popsi, de a nyaki területek is, megcélozva a feszesebb formákat és a vonzóbb vonalakat.  A nagy népszerűségnek örvendő hasplasztika során lehetőség van arra, hogy a súlyfelesleg leadása után a lógó bőr eltávolításra kerüljön. Nem ritka, hogy a bőr nem tudja követni a hirtelen hízás ütemét, és rajta sérülések, a jól ismert striák jelennek meg. Bár ezek halványíthatóak kozmetikai kezelésekkel és testmozgással, de tőlük véglegesen csak plasztikai sebész szabadíthat meg. Az egészséges életmód alapjainak követése esetén a plasztikai beavatkozások hozzásegíthetik, hogy sikerüljön a tökéletes formát elérni.